Activiteiten

In Beringen zal je je niet gauw vervelen. Je kan de natuur- en cultuurrijke stad makkelijk verkennen via bewegwijzerde wandel- en/of fietspaden. Deze routes staan uitgebreid beschreven in verscheidene brochures verkrijgbaar bij Toerisme Beringen. Stippel hier zelf je route uit via het knooppuntennetwerk.

Je kan bijvoorbeeld per fiets een bezoekje brengen aan het recreatiedomein 't Fonteintje. Het is een zeer bosrijk gebied met een uitkijktoren van waarop je het Kempisch landschap kan bewonderen. Er is ook een speeltuin en je kan er ook minigolfen.

Een ander recreatieoord is De Paalse Plas. Hier kan je golfen, zwemmen, windsurfen, zeilen en vissen. Ook kan je er fietsen huren voor één of een halve dag.

 
Zwem je liever binnen, dan kan dat in Mijn Zwemparadijs, dat vlakbij ligt. Kijk hier voor de openingsuren en de prijzen.

Alpamayo klimcentrum en de duiktoren in B-mine liggen bijna etterlijk in de achtertuin van De Kompel.

Geniet je graag van de natuur, dan is het natuurreservaat De Vallei van de Zwarte Beek een absolute aanrader.

Op slechts 500 m van De Kompel vind je het gemeentelijk speelbos Vossenberg. Je kan ook spelen op één van de vijf speelpleintjes vlakbij het huis.

De geschiedenis van de stad kan je herbeleven via een bezoekje aan het Vlaams Mijnmuseum en de mijncité.

Beringen wordt ook gekenmerkt door zijn mooie Fatih Moskee. Je kan deze ook bezoeken in groep. Meer info kan je verkrijgen bij Toerisme Beringen.

Voor SPORTCLUBS en SPORTLIEFHEBBERS is er in de buurt een uitgebreide sportinfrastructuur. Hier vind je daar alvast veel informatie over.